Wednesday, November 17, 2010

Selamat Menyambut Hari Raya Aidiladha




Best betul kalau dapat raya dekat rumah nie~ o.0
Tak taula orang lain macamana tapi aku suka raya sebab satu benda je~ MAKAN
Orang lain mungkin sibuk tolong mak dorang masak semua tapi ahli keluarga aku tak ramai, jadi masak sikit-sikit pun dah cukup. Mak aku sorang masak pun dah cukup~ wakakaka
So hari nie just nak share apa hidangan pagi raya aku tahun nie ~XD

so, salam aidil adha semua~ =)


Monday, November 15, 2010

Games 003 : Facebook?!




Korang nak tahu kenapa sesetengah orang hari-hari bukak facebook?

- Comment
- stalker
- Kenal-kenal ;0
- Tengok gambar orang
dan lain-lain lar terpulang korang sendiri~

Tetapi aku cuma suka bukak benda nie je setiap hari.
Game dia senang je bukak kedai hari-hari pastu customer datang, collect duit~ o.0
Nie contoh gambar restoran aku dalam game nie, dah lupa berapa lama aku dah main menatang nie kejap on, kejap off.
Bagi yang minat tuh bolehlah cuba-cuba~ wakakaka XD

Bubye~ =)


~ Restaurant City ~ >.<

Movie 002

'Unstoppable' : Review




Beralih kepada movie baru yang disiarkan di pawagam Malaysia bulan 11-12 nie salah satunya adalah cerita 'Unstoppable'
WOo~ kalau tengok title dah tertanya-tanya cerita apa nie yang tak bole nak stop-stop nie .. Hah cerita dia pasal train je pun~ XD
Cerita nie bertemakan aksi, sinopsis dia cuma bole beritahu sikit je lar takut nanti 'spoil' pulak nanti. Ia menceritakan 2 lelaki nie mencari jalan nak memberhentikan (sumpah ak benci short form >.<)
keretapi nie dari terus bergerak tanpa henti dengan kelajuan yang agak tinggi. Sampai polis dengan bomba pun tak boleh tolong apatah lagi mamat 2 ekor nie. (Hero ye)
Jadi cerita nie boleh dikatakan agak entertain gak, banyak adegan suspen, cemas, sume tuh lar sebab aku tengok wayang cerita nie so memang sound efek keluar memang mantap gile lar~ o.0

Harap korang leh enjoy~
C ya =)

Games 002



~ Tera Online : Review ~  =)


video



Okay, sekarang nie memang aku da terlalu 'addict' sangat dengan game online
Hampir tiap-tiap bulan aku search dekat youtube atau sumber lain nak cari game online yang bole blah~ XD
Tera online nie macam game online lain.
Ianya dalam bentuk RPG dan karakter dalam game nie terdiri dari banyak class. Antaranya :-
- Sorcerer
- Priest
- Mentalist
- Berserker
- Slayer
- Archer
- Lancer, and
- Warrior
Dalam kesemua ini, aku rasa Sorcerer adalah the coolest karakter~ o.0
Komen cakap game ini memang tersangatlah best cuma editor game mungkin adalah seorang 'porn addiction' sebab kebanyakan karakter dalam nie semuanya pakai baju macam tak cukup kain. BUT ~ I LIKE~ XD

Itu saja, Enjoy~!

Personal Computer Di Akhir Zaman =(

Why?! =(



Cerita ini mengisahkan khasnya kepada kawan baik aku selama 2 tahun ini
Dipendekkan cerita dia sememangnya kawan yang baik dan dapat mengisi masa kekosongan aku selama ini di saat aku sangat memerlukan  =(
Tapi seperti lumrah alam, yang ada tidak akan kekal selamanya
Ohhhh 'pc' ku.. kenapa dikau harus pergi.. sob.. sob.. sob
Aku takda duit nak betulkan ko~
Kenapalah ko buat hal tengah2 cuti sem ini
Sob.. sob.. sob~
Terpaksalah aku cari kerja sebulan dua nie kumpul modal nak betukan ko balik~ >.<