Saturday, December 4, 2010

Program Rakan Muda

Ini yang saya belajar selama 4 hari. Alhamdulilah....



Thank you Rakan Muda =)

Wednesday, November 17, 2010

Selamat Menyambut Hari Raya Aidiladha




Best betul kalau dapat raya dekat rumah nie~ o.0
Tak taula orang lain macamana tapi aku suka raya sebab satu benda je~ MAKAN
Orang lain mungkin sibuk tolong mak dorang masak semua tapi ahli keluarga aku tak ramai, jadi masak sikit-sikit pun dah cukup. Mak aku sorang masak pun dah cukup~ wakakaka
So hari nie just nak share apa hidangan pagi raya aku tahun nie ~XD

so, salam aidil adha semua~ =)


Monday, November 15, 2010

Games 003 : Facebook?!




Korang nak tahu kenapa sesetengah orang hari-hari bukak facebook?

- Comment
- stalker
- Kenal-kenal ;0
- Tengok gambar orang
dan lain-lain lar terpulang korang sendiri~

Tetapi aku cuma suka bukak benda nie je setiap hari.
Game dia senang je bukak kedai hari-hari pastu customer datang, collect duit~ o.0
Nie contoh gambar restoran aku dalam game nie, dah lupa berapa lama aku dah main menatang nie kejap on, kejap off.
Bagi yang minat tuh bolehlah cuba-cuba~ wakakaka XD

Bubye~ =)


~ Restaurant City ~ >.<

Movie 002

'Unstoppable' : Review




Beralih kepada movie baru yang disiarkan di pawagam Malaysia bulan 11-12 nie salah satunya adalah cerita 'Unstoppable'
WOo~ kalau tengok title dah tertanya-tanya cerita apa nie yang tak bole nak stop-stop nie .. Hah cerita dia pasal train je pun~ XD
Cerita nie bertemakan aksi, sinopsis dia cuma bole beritahu sikit je lar takut nanti 'spoil' pulak nanti. Ia menceritakan 2 lelaki nie mencari jalan nak memberhentikan (sumpah ak benci short form >.<)
keretapi nie dari terus bergerak tanpa henti dengan kelajuan yang agak tinggi. Sampai polis dengan bomba pun tak boleh tolong apatah lagi mamat 2 ekor nie. (Hero ye)
Jadi cerita nie boleh dikatakan agak entertain gak, banyak adegan suspen, cemas, sume tuh lar sebab aku tengok wayang cerita nie so memang sound efek keluar memang mantap gile lar~ o.0

Harap korang leh enjoy~
C ya =)

Games 002



~ Tera Online : Review ~  =)


video



Okay, sekarang nie memang aku da terlalu 'addict' sangat dengan game online
Hampir tiap-tiap bulan aku search dekat youtube atau sumber lain nak cari game online yang bole blah~ XD
Tera online nie macam game online lain.
Ianya dalam bentuk RPG dan karakter dalam game nie terdiri dari banyak class. Antaranya :-
- Sorcerer
- Priest
- Mentalist
- Berserker
- Slayer
- Archer
- Lancer, and
- Warrior
Dalam kesemua ini, aku rasa Sorcerer adalah the coolest karakter~ o.0
Komen cakap game ini memang tersangatlah best cuma editor game mungkin adalah seorang 'porn addiction' sebab kebanyakan karakter dalam nie semuanya pakai baju macam tak cukup kain. BUT ~ I LIKE~ XD

Itu saja, Enjoy~!

Personal Computer Di Akhir Zaman =(

Why?! =(



Cerita ini mengisahkan khasnya kepada kawan baik aku selama 2 tahun ini
Dipendekkan cerita dia sememangnya kawan yang baik dan dapat mengisi masa kekosongan aku selama ini di saat aku sangat memerlukan  =(
Tapi seperti lumrah alam, yang ada tidak akan kekal selamanya
Ohhhh 'pc' ku.. kenapa dikau harus pergi.. sob.. sob.. sob
Aku takda duit nak betulkan ko~
Kenapalah ko buat hal tengah2 cuti sem ini
Sob.. sob.. sob~
Terpaksalah aku cari kerja sebulan dua nie kumpul modal nak betukan ko balik~ >.<

Thursday, October 7, 2010

Just For Fun XD

~Have Fun~  o.0

Johnny wanted to have sex with a girl in his office,
but she belonged to someone else...

One day, Johnny got so frustrated that he went up to
her and said, "I'll give you a $100 if you let me
screw you. But the girl said NO.

Johnny said, "I'll be fast. I'll throw the money on
the floor, you bend down, and I'll be finished by the
time you pick it up. "

She thought for a moment and said that she would have
to consult her boyfriend... So she called her
boyfriend and told him the story.

Her boyfriend says, "Ask him for $200, pick up the
money very fast, he won't even be able to get his
pants down."

So she agrees and accepts the proposal. Half an hour
goes by, and the boyfriend is waiting for his
girlfriend to call.

Finally, after 45 minutes, the boyfriend calls and
asks what happened.

She responded, "The bastard used coins!"


Management lesson: Always consider a business proposal
in its entirety before agreeing to it and getting
screwed!

Monday, October 4, 2010

Music 001

        Eyes Set To Kills Review : "Darling" XD

Band nie memang style & lagu dowang kebanyakkannya semua best-best. Harap korang boleh enjoy dengar lagu nie.. Selamat Mendengar ^^
video 


Darling lyrics
Don't lie don't lie to me now
Now I'm erasing you
Throwing those memories out
Out to start something new
I'm throwing those memories

Darling
Don't lie to me
Darling
Don't lie to me
Darling
Don't lie to me

Darling don't

Breathe in slowly now    
Darling don't lie to me
Breathe in slowly now
Darling don't lie to me
Inhale truth I plead
For your my only hope
Don't lie don't leave

Mind set on failure
The road you chose
Told me you loved me
Told me you

You

Take your time I'm only dying
Patiently I'm nearly dying
Curse the pride you curse the pride
Deep inside is where it lies

Dont mind me im only dying
Dont mind me im only dying
(what got me into this mess that devoured me)
Dont mind me im only dying
(lies and deceitful actions keep promising)
don't mind me im only dying
What got me into this mess that devoured me    
(darling don't lie)
What got me into this mess that devoured me
(lies and deceitful actions keep promising)
What got me into this mess that devoured me
Lies and deceitful actions keep promising
What got me into this mess that devoured me
Darling don't Lie
Lies and deceitful actions keep promising
Darling don't Lie
What got me into this mess that devoured me
Darling don't Lie
Lies and deceitful actions keep promising
Darling Dont Lie

Tuesday, September 28, 2010

Movie 001


The Bounty Hunter : Review


Ehem.. hari ini saya start dengan movie review pula
Kita start dengan "The Bounty Hunter" cerita 2010
pelakon yang membintangi cerita ini ialah Jennifer Aniston dan Gerard Butler (minat jennifer XD )
sejauh mana yang saya lihat, filem ini lebih kepada romantik komedi mengisahkan dua couple nie pernah berkahwin dan bercerai disebabkan tidak bersefahaman
Jadi selepas beberapa tahun mereka berjumpa kembali kerana Jennifer Aniston terlibat dalam satu kes dimana dia dipenjarakan tapi lari tanpa membayar denda
Gerard Butler bekerja sebagai "Bounty Hunter" selepas dibuang kerja ditugaskan menjejaki Jennifer ini
So dalam misi memburu inilah yang korang kena tengok o.0
Jalan cerita okay,action dier ade selit sikit dan memang suggest kepada movie lover untuk tonton movie ini o.0

RATING " 7.5/10 "

Selamat menonton semua ^^

Monday, September 27, 2010

Games 001


 

 



~ Dead Rising 2 : Review~ o.0

setakat ini tengok "trailer" dier macam gempak
games dier ala-ala cam "left 4 dead" or game-game zombie laen
cuma laennya game nie sebab dier single player games
games nie kuar kt pc&xbox setakat nie
bestnyer games nie ialah kita boleh pilih banyak pilihan senjata yang pelbagai untuk digunakn tuk lawan-lawan zombie GANAS nie
awesome!~ XD

saya masih mencari game nie untuk test 'power' tapi tidak berkesempatan >.>
tapi secara jujurnya memang suggest kt gamer-gamer kat di luar sana untuk cuba game nie
action+graphic+horror = review rating "7.9/10" o.0

enjoy & selamat mencuba




video

Everything has their first time~

salam kepada semua~

sebenarnya dah lama nak start buat blog nie
tapi atas sebab-sebab tertentu asyik tak menjadi je
sekarang nie banyak masa lapang jadi tak ada mslh nak mula buat bende nie
blog nie bukan mengisahkn pasal "life" or rutin harian seseorang or even diri aku pon
just ak nak buatt lebey kepada entertainment untuk kongsi kepada orang-orang yang di luar sana

Firstly, topic yg ak pilih:

1. Games
2. Movies
3. Music
( memang "freak" giler bende-bende nie o.0)

kesemua topic nie memang dianggap macam general dan alah..  sume orangg suke benda-benda nie
setiap minggu aku akan update blog nie and topic yangg berkaitan dengan games,movies&music

so, nie sebagai tirai lebaran baru untuk blog nie
harap ianya ade lar sedkit sebanyak membantu or bertukar pendapat dengan sesiapa
sokong-sokong la ye .. gambatte!~

o.0

Shhhh~


Update Bio

Farid Ridzuan B. Mohktar
22 Tahun
Student Uitm Segamat
Hobi = play all kinds of games XD
Simple guy&Live in simple family&I love it

~The End~
o.0