Tuesday, September 28, 2010

Movie 001


The Bounty Hunter : Review


Ehem.. hari ini saya start dengan movie review pula
Kita start dengan "The Bounty Hunter" cerita 2010
pelakon yang membintangi cerita ini ialah Jennifer Aniston dan Gerard Butler (minat jennifer XD )
sejauh mana yang saya lihat, filem ini lebih kepada romantik komedi mengisahkan dua couple nie pernah berkahwin dan bercerai disebabkan tidak bersefahaman
Jadi selepas beberapa tahun mereka berjumpa kembali kerana Jennifer Aniston terlibat dalam satu kes dimana dia dipenjarakan tapi lari tanpa membayar denda
Gerard Butler bekerja sebagai "Bounty Hunter" selepas dibuang kerja ditugaskan menjejaki Jennifer ini
So dalam misi memburu inilah yang korang kena tengok o.0
Jalan cerita okay,action dier ade selit sikit dan memang suggest kepada movie lover untuk tonton movie ini o.0

RATING " 7.5/10 "

Selamat menonton semua ^^

Monday, September 27, 2010

Games 001


 

 



~ Dead Rising 2 : Review~ o.0

setakat ini tengok "trailer" dier macam gempak
games dier ala-ala cam "left 4 dead" or game-game zombie laen
cuma laennya game nie sebab dier single player games
games nie kuar kt pc&xbox setakat nie
bestnyer games nie ialah kita boleh pilih banyak pilihan senjata yang pelbagai untuk digunakn tuk lawan-lawan zombie GANAS nie
awesome!~ XD

saya masih mencari game nie untuk test 'power' tapi tidak berkesempatan >.>
tapi secara jujurnya memang suggest kt gamer-gamer kat di luar sana untuk cuba game nie
action+graphic+horror = review rating "7.9/10" o.0

enjoy & selamat mencuba




video

Everything has their first time~

salam kepada semua~

sebenarnya dah lama nak start buat blog nie
tapi atas sebab-sebab tertentu asyik tak menjadi je
sekarang nie banyak masa lapang jadi tak ada mslh nak mula buat bende nie
blog nie bukan mengisahkn pasal "life" or rutin harian seseorang or even diri aku pon
just ak nak buatt lebey kepada entertainment untuk kongsi kepada orang-orang yang di luar sana

Firstly, topic yg ak pilih:

1. Games
2. Movies
3. Music
( memang "freak" giler bende-bende nie o.0)

kesemua topic nie memang dianggap macam general dan alah..  sume orangg suke benda-benda nie
setiap minggu aku akan update blog nie and topic yangg berkaitan dengan games,movies&music

so, nie sebagai tirai lebaran baru untuk blog nie
harap ianya ade lar sedkit sebanyak membantu or bertukar pendapat dengan sesiapa
sokong-sokong la ye .. gambatte!~

o.0

Shhhh~


Update Bio

Farid Ridzuan B. Mohktar
22 Tahun
Student Uitm Segamat
Hobi = play all kinds of games XD
Simple guy&Live in simple family&I love it

~The End~
o.0